top of page

Ragdoll Racen

Fra Jyrak's hjemmeside (Jydsk Racekatte Klub) om ragdoll racen:

Ragdolls er store, massive katte med blå øjne. Pelsen er middellang, silkeblød og kræver ikke den helt store pelspleje. De er meget tålmodige og kærlige og falder hurtigt til i nye omgivelser, hvor de trives med både børn og andre dyr.

Ragdolls har en meget stille og behagelig stemme, som de bruger flittigt. De har brug for megen kærlighed og følger deres mennesker overalt med stor hengivenhed. Ragdollen kan, som navnet hentyder til, slappe af, så de ligger næsten som en kludedukke.

I øjeblikket er Ragdollen godkendt i 3 mønstre og mange farver.
Colourpoint: masket som siameseren - ansigt, ører, hale og ben mørkere end resten af kroppen.
Mitted: ligesom colourpointen, men hagen, forpoterne og bagbenene skal være hvide og der skal være en mere eller mindre bred hvid linje fra hagen over maven til haleroden, desuden har mange af dem en hvid blis i panden.
Bi-colouren: ligesom mitted, men der skal være et omvendt hvidt V i ansigtet, hele undersiden skal være hvid og alle fire ben skal helst være helt hvide.

Foruden brun, blå, chokolade og lilla findes Ragdollen i rød, creme, tortie og lynx (stribet).

Fra Ragdoll Klubbens hjemmeside

Ragdoll katten har en kort historie sammenlignet med andre katteracer. Historien går tilbage til 60'erne. Ragdoll racen har været meget igennem, men trods dette er racen blevet en af de mest populære katteracer.

Racens oprindelse

Ann Baker var opdrætter i Riverside, Californien. I sit katteri opdrættede hun oprindeligt balinesere og persere. Fra omkring 1963 arbejdede Ann Baker på at udvikle en ny katterace. For at udvikle den nye race, lånte hun af sine naboer Familien Pennels, en hankat Beauty, der lignede en Hellig Birma, som blev parret med hendes hvide angorakat Josephine. Ud af denne parring kom en killing, som blev navngivet Daddy Warbucks, født i 1964. Han er opført som seal mitted ragdoll (RAG n 04).

Ann Baker bekræftede senere, at Daddy Warbucks far Beauty var af ukendt oprindelse og ikke stambogført. Det gør det vanskeligt at gå videre ind i racens historie inden den tid. Josephine blev senere parret af Daddy Warbucks, og af denne parring blev Fugianna født. Fugianna var den første bicolour ragdoll. Ann Baker parrede herefter Josephine med Pennels huskat Blackie og fik Buckwheat.  

Josephine, Daddy Warbucks, Fugianna og Buckwheat var ikke ragdolls på det tidspunkt, men de dannede grundlaget for den nye ragdoll race. Der høres ikke mere om Josephine herefter, men hendes efterkommere spillede den afgørende rolle i udviklingen af ragdoll racen.

Fordi killingerne var afslappede i hendes arme, mindede de Ann Baker om de meget populære amerikanske kludedukker Raggedy Ann og Raggedy Andy. Derfor navngav hun den nye race Ragdoll. Hun valgte navnet Raggedy Ann til sit katteri. I 1966 blev Daddy Warbucks, Fugianna, Kyoto og Tiki (killinger fra Daddy Warbucks og Buckwheat) registreret som de første ragdolls.

Fra 1964 til 1969 solgte Ann Baker ikke ragdolls. Hun beholdt dem alle i sit eget opdræt.

bottom of page