top of page

Vores Katteri

Shiruku er et lille nystartet opdræt af racekatten Ragdoll. Vi ønsker at beholde den racetypiske standard for ragdoll racen, samt være med til at opdrætte store, sunde og raske katte. Dette gør vi ved at være selektive i vores avlskatte og går derfor meget op i og bruger tid på, at sætte de rigtige katte sammen. Vi tager også på udstilling, hvor vi kan få en ide om kattens gode og mindre gode kvaliteter i forhold til racestandarten. Dette er med til at give os en retning for vores katteri.

 

Vi ønsker at holde opdrættet lille, da det er vigtigt for os, at alle i huset trives med den plads og de dyr/ mennesker der er her. Ved at beholde vores opdræt denne størrelse, giver det os også mulighed til at sikre at have tid til vores dyr og hinanden.

Gennemsigtighed. Vi vil være åbne omkring vores katteri og derfor er alle spørgsmål velkommende. Vi ligger ofte billeder samt video op fra katteriet og udstillinger - og alt der imellem. Det er vigtigt for os, at udefrakommende kan få et ærligt indblik i Shiruku som katteri, både som uerfaren og erfaren inden for katte-verden

Vores værdigrundlag for at opdrætte katte er, at de først og fremmest er sunde og raske. Derfor er det også meget vigtigt for os at følge vores killinger, selvom de er flyttet hjemmefra og er blevet voksne. Vi vil meget gerne vide, hvis der skulle opstå sygdom, da det er med til at give et indblik i kattenes linjer og gener. Der ud over sørger vi for, at teste vores avlskatte for HCM og PKD samt undersøger linjerne grundigt for PG.

Der ud over, vil vi stræbe efter, at vores katte lever op til den racetypiske standard for ragdoll racen. Det vil sige, at vi går op i udseende, farver og mønstre. Dette gør vi igennem det arbejde vi lægger i, at vælge de rigtige katte at sætte sammen og derefter tager på udstilling for at få dem vurderet. 

Ragdoll racen har et helt særligt sind som var en stor del af, hvorfor vi selv faldt for racen. Det er derfor også en af de vigtigste ting for os at få med i vores katte. Ragdoll racen er blid, venlig, snaksaglig og har sit særlige kendetegn hvor den kan ligge sig som en kludedukke - der af navnet.

For at både vi, killingerne og de nye familier får det bedst muligt, har matching af kat og ny familie en stor betydning for os. Vi ønsker at bruge tid på at lære jer at kende, både jeres behov og hvad i kan tilbyde. Vi sælger ikke en killing hvis vi ikke mener vi har den rigtige familie til den. 

'Shiruku' er japansk og betyder silke. Ragdoll's pels bliver ofte beskrevet som silkebløde. Med inspiration i det japanske, fandt vi ordet 'shiruku' som vi har valgt til vores stamnavn. En stor tak til Mie Højbak for at designe Shiruku's logo.

Vi er medlem af FIFE, Jyrak og Ragdollklubben Danmark og vi er tilmeldt en mentorordning, så at vi altid kan kontakte erfarene opdrættere hvis vi har brug for det.

bottom of page